Kasutame oma erinevate pruulide tähistamiseks muistset kalendrit, kus aasta on jagatud kaheksaks, mitte kaheteistkümneks osaks. See arvestab päikese ja kuu liikumist, vilja külvamise, kasvamise ja lõikamise tsükleid – ehk looduse ringkäiku, mis tegelikult õlle maitset mõjutab. Ning loomulikult hetke, mil üks õige saarlane aja maha võtab ja oma töö vilju naudib.
21.12 — 01.02
Talve poolitaja, põhjus tähistada päevade kasvu algust.
02.02 — 20.03
Talve selgroog on murtud, valmistume kevade tulekuks.
21.03 — 30.04
Võtame korraks aja maha, enne kui suur töötegemine pihta hakkab.
01.05 — 20.06
Õhus on suve hõngu, saarerahvas läheb kõrgema koha peale ja pidutseb hullupööra.
21.06 — 31.07
Öö on valge kui päev, vaid lapsed lähevad magama. Aasta tähtsaim püha. Kel õnne, leiab kaaslase.
01.08 — 20.09
Maa hakkab esimest vilja kandma, rukis külvatakse maha ja õnnistatakse.
21.09 — 30.10
Täname kasinat Saare mulda selle andide eest ja jagame kaaslastega.
31.10 — 20.12
Austame esivanemate hingi, katame neile laua ja valame märjukese välja. Vaikne ja tume aeg.